Nou curiositats sobre l’Autòdrom Terramar

1.Per encàrrec de Frederic Armangué i Farré, l’Autòdrom fou dissenyat pel jove arquitecte barceloní Jaume Mestres, qui va dirigir unes obres que varen durar únicament 300 dies. Un fet francament sorprenent per a l’época si tenim en compte la envergadura del circuit.

2.El dia de la inauguració, previst inicialment pel 23 d’octubre de 1923, el tendal que cobria la grada es va estripar a causa d’una climatologia adversa, fet pel qual la inauguració es va haver de posposar fins el dia 28 del mateix mes.

3.L’Autòdrom Terramar va costar 4 milions de pessetes de l’època, que avui equivaldria a una autèntica fortuna. El mateix dia de la inauguració, el circuit va entrar en fallida, sense que es poguessin abonar els premis de la carrera inaugural.

4.L’Autòdrom Terramar és el circuit oval més antic del món que no ha estat reformat o modificat de cap manera des de la seva inauguració el 1923.

5.Gràcies a l’adquisició de l’Autòdrom per part del compte Edgar Ritter von Morawitz (Viena, 1893), el circuit va viure la seva edat d’or a principis dels anys 30. Entre els espectacles que va acollir durant aquesta època, cal destacar les cèlebres carreres d’exhibició entre cotxes i avionetes.

6.Durant la guerra civil espanyola, l’Exèrcit Popular de la República utilitzava el recinte, de forma assídua, com a camp d’instrucció.

7.L’última carrera es va disputar l’any 1956. Des de llavors i fins a mitjans dels setanta, l’Autòdrom Terramar esdevingué una explotació avícola.

8.El peralt de la corba nord arriba als 90 graus, fet que el converteix, en l’actualitat, en el circuit oval amb major inclinació del món.

9.Al llarg de la seva història, l’Autòdrom Terramar ha rebut visites de personalitats procedents de tots els àmbits, des del cèlebre corredor francès Alberto Divo, passant pel rei Alfons XIII, besavi de l’actual rei d’Espanya, fins a les dues vegades oscaritzada Mary Pickford.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]