“L’Autòdrom és bell com un teatre antic”. “Ser aquí a Terramar és emocionant, respires la història de l’automòbil feta d’herois”. Aquestes són algunes de les frases que evoca el circuit en les persones que el visiten. En aquesta ocasió, la primera la signa un periodista, Jean-Louis Basset, de la publicació francesa Auto Heroes, dedicada al món del motor. La segona, “Loris Bicocchi i Andy Wallace, dos pilots de prova llegendaris que han deixat la seva petjada en Bugatti” i que la revista va tornar a reunir a l’Autòdrom Terramar enguany.
Auto Heroes va visitar l’Autòdrom i va dedicar un reportatge a l’espai i a la seva història, “Autodrome perdu”, que començava així: “‘Time capsule’,’Barn find’… els anglesos tenen un do per a les fórmules definitives que et donaran esgarrifances! Aquestes dues expressions evoquen immediatament portes tancades que s’obren en universos en ruïnes i polsosos que contenen tresors […] Però imagina redescobrir un anell de velocitat que data de principis del segle XX en mig del no-res, un lloc que ja no hauria vibrat amb el so de V12 durant segles, un santuari transformat en una granja avícola, un lloc preservat dels grafitis i de la destrucció des de sempre… va succeir al costat de Barcelona a uns pocs privilegiats que podran explicar tota aquesta història”.
Sobre el present del circuit, Auto Heroes explicava que “fa uns anys, Grandprix, un grup franc-espanyol especialitzat en mitjans i organització d’esdeveniments eqüestres, va decidir reviure aquest lloc extraordinari. Durant tres anys, les obres han estat tractant de rehabilitar el Autòdrom per a acomodar diversos esdeveniments. La pista està massa danyada per a permetre organitzar carreres o torns simples, però alguns somien amb restaurar-ho acuradament perquè Terramar finalment conegui la llum”. I -afegim- que, d’aquesta manera, molts més puguem explicar històries noves viscudes en aquest espai únic.
La seva fascinació per l’Autòdrom els va portar a tornar per a un segon reportatge, “Retour a Terramar”, i a fer-ho de la mà de Bugatti, rescatant també part de la seva història amb dos dels seus grans conductors de prova, Loris Bicocchi i Andy Wallace. “Reunir-los a Terramar va ser l’homenatge més bell”.
Per part seva, des d’Itàlia, la revista Duo Ruote es va acostar fins al Garraf “per a anar a la recerca del llegendari Autòdrom Terramar, que ha romàs intacte gairebé 100 anys després de la seva construcció. El més destacat és l’oval amb corbes superiors, d’aproximadament 2 km de llarg. El 1956, l’última carrera va tenir lloc allà i des de llavors la història ha vist diversos canvis de mà i destinació, fins a l’arribada del propietari actual que organitza esdeveniments clàssics i promocionals. La pista normalment està tancada al públic, però per a nosaltres fan una excepció i aquí estem, estudiant la trajectòria ideal en les primeres voltes a pas de caminada, i després llançant-nos a 130 km / h gairebé a la vora de corbes elevades fins a 90°. Les lloses de formigó ja no estan alineades i a vegades s’assemblen a una pista de Motocròs, on la suspensió de la moto es comprimeix… en la vora de les parets de formigó, a pocs centímetres del buit. Massa adrenalina”.
Finalment, en aquest repàs a les últimes visites de la premsa a l’Autòdrom, rescatem el reportatge de Luxury News Motor, que recollia les proves del Mercedes AMG C63 S en aquest espai però també part de la història i el futur del circuit:
“Quan duem a terme les proves dels cotxes que ens cedeixen les marques, sempre intentem crear un escenari afí al cotxe que provarem. En el cas del Mercedes AMG C63 S era un repte difícil, perquè no volíem repetir escenari alhora que volíem que, si bé el cotxe fos el protagonista de la nostra història, el lloc per a provar-lo fos no sols icònic, sinó que a més representés les sigles AMG, és per això, que ens decantem per un dels circuits més emblemàtics del món, l’Autòdrom de Terramar.
Per a entendre i perquè pugueu apreciar el que suposa rodar allà, us farem una petita introducció a la història del circuit més antic d’Espanya i un dels més antics del món”.
Sobre el projecte actual, en el reportatge s’explicava que “en un futur pròxim l’Autòdrom Terramar acollirà un projecte de revitalització d’aquest espai, que gràcies a l’empresa gestora Grandprix, grup de comunicació i organització d’esdeveniments franc-espanyol amb dilatada experiència en el sector eqüestre pretén convertir al Autòdrom en un circuit hivernal de salts d’obstacles que donarà cabuda a competicions internacionals d’alt nivell durant els mesos més freds a Europa. I com no podia ser d’una altra manera, seguirà lligat al sector de l’automoció i la competició, donant lloc a presentacions i esdeveniments del món del motor.
Fins avui, han estat diversos esdeveniments els celebrats a l’Autòdrom, entre els quals cal destacar l’any 2012 una rodada que van fer els pilots Miguel Molina i Carlos Sainz al volant d’un Audi R8 LMS de Red Bull, la presentació a finals de 2018 de la marca CUPRA o el rodatge d’un dels capítols de The Gran Tour d’Amazon Prime, en el qual els seus presentadors Jeremy Clarkson, Richard Hammon i Jame May van rodar al volant d’un Aston Martin DB4 GT lightweight i un Jaguar XKSS”.
En el seu cas, podeu llegir l’article complet en aquest enllaç.
La fascinació per aquest emplaçament és compartida per moltes persones i desitgem que cada vegada siguin més les que puguin gaudir-lo vivint en ell moments inoblidables, ja no per la seva espectacularitat sinó de tan bé que ens hi sentim.